GEZONDHEIDSVOORDELEN

GEZONDHEIDSVOORDELEN

Yerba mate is in alle opzichten goed voor het menselijk lichaam. Hieronder de belangrijkste voordelen van deze speciale thee. 

   

Hart en vaten


Yerba mate wordt gebruikt als basisvoedsel voor het lichaam; het is voedzaam, het onderdrukt de eetlust en geeft je de energie van een complete maaltijd. Ook zit er zoutmineraal in wat er in combinatie met Xanthine voor zorgt dat het hart en vaten beter werken.


Zenuwstelsel


Yerba Mate is in feite een stimulerend drankje, die vermoeidheid wegneemt en mentale en lichamelijke activiteit stimuleert zonder bijwerkingen. Het drinken van yerba mate geeft je meer weerstand tegen mentale en fysieke vermoeidheid en biedt de geest weerstand tegen depressiviteit. Daarbij verbetert dit ook het concentratievermogen


Maag en darmen


Yerba mate brengt evenwicht in de bewegingen van de darmen en ondersteunt het spijsverteringsproces en verlicht maagproblemen. Koolhydraten worden sneller verteerd waardoor het gemakkelijker wordt om calorieën te verbranden. Yerba mate stimuleert de toename van de productie van urine en is zeer nuttig voor blaasproblemen. De stimulerende eigenschappen van yerba mate werken langer door dan die van koffie en heeft geen bijwerkingen, zoals slapeloosheid en prikkelbaarheid.


Yerba mate en afslanken


Yerba mate is een goede hulp bij het verliezen van gewicht, tegelijk met goede voeding, regelmatige lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl. 


Yerba mate:


  • Verhoogt de stofwisseling (vetverbanding)
  • Reguleert de eetlust
  • Stimuleert de spijsvertering
  • Is thermogeen; lichaam wordt gestimuleerd calorieën te verbranden
  • Levert antioxidanten, mineralen, aminozuren en vitaminen ter ondersteuning van een gezonde levensstijl